Reducera rynkor med RF-behandling

RF står för ”radiofrekvent behandling” och är en väl beprövad behandlingsteknik för att uppnå fastare och stramare hud. Den är erkänd för att minska uppkomsten av celluliter och sedan lång tid en känd behandlingsmetod för att på ett effektivt sätt uppnå en fastare och stramare hud. RF-behandling är också en behandling för att reducera fett och det fungerar på hela kroppen men används främst för ansiktet.

Så fungerar RF-behandling

RF använder radiofrekvenser för att värma upp främst läderhuden (dermis) till 45 grader Celsius. Temperaturnivån upprätthålls på behandlingsområdet genom behandling i korta intervaller som leder till nedbrytning av fettvävnad, men som inte påverkar själva hudcellerna som lämnas intakta tack vare att man samtidigt kyler ned huden. Det upplösta fettet tas sedan hand om kroppens lymfatiska system. Uppvärmningsprocessen stimulerar bildandet av ny kollagen som i sin tur bidrar till att elastinstrådarna återknyts och bidrar till hudens elasticitet.

Behandlingsområden

  • Reducering av rynkor
  • Uppstramning av hud
  • Bättre ansiktskontur
  • Förbättra lyster/färg/utstrålning
  • Bättre kroppskontur

Antal behandlingar för bästa resultat?

Även om en del patienter har rapporterat förbättringar redan efter 1 eller 2 behandlingar, krävs det normalt mellan 4 och 6 behandlingar för att uppnå optimalt resultat. RF skall utföras med 2-3 veckors mellanrum och skall inte betraktas som ett viktminskningsprogram.