Stötvågsbehandling / Shockwave Therapy - LaserVanish i Malmö

Stötvågsbehandling

Terapeutisk stötvågsbehandling (tryckvågsbehandling/shockwave therapy) är en icke-invasiv och kliniskt beprövad behandlingsmetod som ger bevisad effekt på skador och besvär i senor och muskler

Så fungerar stötvågsbehandling mot muskelvärk

Hur fungerar stötvågsbehandling?

Inom idrottsmedicinen har stötvågsbehandling / shockwave therapy använts sedan i mitten på 90-talet och är idag en etablerad behandlingsmetod inom sjukgymnastik och ortopedmedicin, främst som ett alternativ innan kortision eller kirurgi, tack vare sin höga effektivitet och få biverkningar. En applikator genererar tryckvågor som med given frekvens och kraft bearbetar den skadade vävnaden vilket ger en ökad blodcirkulation och stimulerar ökad vävnadsåterbyggnad. Målet med behandlingen är att stimulera kroppens självläkning, minska smärta och öka funktionen i det skadade området.

Hur går en stötvågsbehandling till?

Behandlingen tar cirka 5–10 minuter och upprepas vanligtvis med 1 veckas mellanrum. Beroende på besvär och område på kroppen brukar vanligtvis 3-5 behandlingar räcka ett bestående resultat. I vissa fall kommer inte resultaten direkt men stötvågsbehandlingen har startat en läkningsprocess som fortgår också efter avslutad behandling.

Besvär som kan behandlas med Shockwave Therapy

Oftast fungerar stötvågsbehandling allra bäst på långdragna och kroniska besvär. Dessa kan vara ett resultat av sport, överanvändning eller repetitiv belastning.

  • Axelsmärta
  • Tennisarmbåge
  • Golfarmbåge
  • Löparknä
  • Hälsporre (Plantarfaschiit)
  • Hälseneinflammation
  • Benhinneinflammation
Behandling med stötvågsbehandling
Behandla ihållande axelvärk med stötvågsbehandling.
Behandla hälsporre med stötvågsbehandling.
Behandling av tennisarmbåge
Tennisarmbåge kan effektivt behandlas med shockwave therapy.

Finns det några biverkningar?

Stötvågsbehandling är inte lämpligt om det finns cirkulation eller nervstörning, infektion, vid kortisonbehandling, vid cancer, öppna sår eller vid graviditet. Själva behandlingen kan upplevas som något smärtsam men det varierar mycket från person till person. Oftast försvinner smärtorna så fort behandlingen avslutas, men i vissa fall kan man uppleva en molande smärta under ett par dagar efter behandlingen. De normala biverkningarna är lokal ömhet samma behandlingsdag.

Relaterade behandlingar

Svettbehandling med Botox

Svettbehandling med...

Botox-behandling mot överdriven svettning Hos LaserVanish kan du behandla armsvett…
BodySculpt

BodySculpt

Kroppsskulptering med Body Sculpt BodySculpting är en världsunik metod som…
HIFU

HIFU

HIFU-behandling Hos Vanish Laser & Hudklinik erbjuder vi HIFU-behandling som…
iLipo

iLipo

Effektivare träning med iLipo och Ultra iLipo Kombinera iLipo-behandling med…