Se aktuella kampanjer hos Laservanish!

Laserbehandling DVL / DSVL / IPL

DVL/DSVL/IPL är en säker och effektiv behandling för ytliga kärl i huden, pigmenterade lesioner, acne, portvinsfläckar, Hemangiomas rosacea och för dig som önskar en jämn och fin hudton i ansiktet.

Vad kan behandlas med DVL / DSVL / IPL?

Vanliga hudåkommor att behandla är bl.a:

 • Vaskulära och pigmenterade lesioner (födelsemärken)
 • Portvinsfläckar (röda eller rödbruna märken på huden)
 • Inflammatorisk acne
 • Hemangiomas rosacea (ihållande rodnad hy)
 • Angiom
 • Hyperpigmentering
 • Venös missbildning (onormalt utvecklade vener som kan se lila, röda eller blå på huden)
 • För dig som önskar en jämn och fin hudton

Hur fungerar laserbehandlingen?

Hos LaserVanish använder vi ett avancerat system för laserbehandlingar som heter Harmony XL Pro. Detta system har många tillämpningsområden och en av de mest populära funktionerna kallas DVL / DSVL / IPL vilket är en säker och effektiv behandling för ytliga kärl och pigmentfläckar i ansiktet.

DVL / DSVL / IPL arbetar med ett smalt band av pulserande ljus och är en avancerad typ av IPL-laser (Intense Pulse Light).

DVL / DSVL / IPL sänder ut ett ljus med en specifik våglängd som absorberas av blodkärlen i huden. Det bildas då en värmeutveckling som gör att kärlväggarna drar ihop sig och täpps igen.

Detta smala band av pulserande ljus gör att behandlingen är otroligt exakt, vilket gör att teknikern kan behandla det exakta området av lesionen eller blodkärlet utan att skada någon omgivande hud. Vi föredrar också denna exakta teknik eftersom den gör det lättare att rikta in sig på svåråtkomliga områden där andra laserbehandlingar är svårare att kontrollera. Denna precision gör det till en säkrare behandling jämfört med andra laseralternativ för patienter med pigmenterade lesioner.

Liksom andra typer av IPL-lasrar fungerar behandlingen genom att skada de melanin/pigment i huden som orsakar hudåkomman. Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Behandling av inflammatorisk akne

Vid acnebehandling förs ett prisma över behandlingsområdet och kontaktgelé appliceras. Patienten kan uppleva en stickande och varm känsla. Efter utförd behandling kan man ha väldigt lätt rodnad som varar i ca 30 minuter, men detta drabbar endast känsliga eller mörkare hudtyper.

Efter 1–2 behandlingar brukar man se tydliga resultat, även att huden känns mindre fet och oljig. De flesta patienter tycker även att huden känns mjukare och slätare än förut och med en jämnare färg. Detta är effekter av dämpad talgproduktion, ökad kollagenproduktion, blodcirkulation och annan cellförnyelse i huden som behandlingen bidrar till.

Behandling med IPL mot inflammerad acne utförs med 2-3 veckors mellanrum. En del personer kan behöva stödbehandlingar för svårare acne en tid efter den ursprungliga behandling. Då utförs de 1 gång var 6:e månad för att hålla acnen i “schack”.

Metoden har visat mycket goda resultat i vetenskapliga studier utförda aktiv/inflammerad acne. Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Kombinera IPL aknebehandling med laserslipning

Om behandlingen mot din akne visat sig effektiv och du har lyckats blivit av med dina besvär kan man rikta in sig på att förbättra hudens struktur, eventuella ärr och ojämnheter. Laserslipning kan även göras på problemhy för att minska porernas storlek och på så vis minimera risken att huden samlar på sig orenheter vilket kan ge upphov till finnar. Detta kan många gånger underlätta avsevärt mot uppkomsten av acne eller finnar. Ansiktsbehandling med portömning är också att rekommendera och detta kan vi också hjälpa dig med.

Undvik sol vid behandling med DVL / DSVL

Undvik sol helt under sommarhalvåret, detta inkluderar solarium, spray tan och övrig brun-utan-sol då lasern reagerar negativt på pigment, huden blir ljuskänslig efter behandling och huden blir extremt känslig för sol och reagerar reagerar starkt och kan därmed ge brännskador vid kontakt med sol.

Före- och efterbilder: Kärlborttagning

Boka en konsultation

Om du är intresserad av att prova DVL/DSVL för att behandla pigmenterade lesioner, boka ett möte med oss på Laservanish. Vår personal svarar på alla dina frågor och kan avgöra om Dye-VL eller annan behandling är bäst lämpad för dig.

För att boka din konsultation, ring 040 – 56 00 00 eller e-posta till tidsbokning@laservanish.se.

Du har också möjlighet att maila ett fotografi över ett mindre område för diagnos och pris på lämplig behandling. Skicka e-post till hos på foto@laservanish.se så återkommer vi så fort vi kan med svar på dina frågor.

Tänk på nedanstående så att vi lättare kan göra en korrekt bedömning angående behandling och pris.
 
 1. Ta foto osminkad och i dagsljus.
 2. Markera gärna området eller de områden i bilden du önskar behandla.
 3. E-posta bild och beskrivning till foto@laservanish.se.
DVL / DSVL / IPL Pris per behandling
Hela ansiktet1.000 kr
Endast kinder800 kr
Endast näsa eller haka500 kr
Haka och näsa800 kr
Halv rygg2.000 kr
Hel rygg2.800 kr
Mellan 6-8 behandlingar krävs för gott resultat. Behandling kan göras med 1-3 veckors intervall.

Frågor och svar om DVL / DSVL / IPL

Vi rekommenderar 6-8 behandlingar med 1-3 veckors intervall för ett fullgott resultat. Som med alla behandlingar varierar resultatet pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera. 

 • Undvik sol helt under sommarhalvåret, detta inkluderar solarium, spray tan och övrig brun-utan-sol då lasern reagerar negativt på pigment, huden blir ljuskänslig efter behandling och huden blir extremt känslig för sol och reagerar reagerar starkt och kan därmed ge brännskador vid kontakt med sol.
 • Kom osminkad till behandlingen.

Undvik sol helt under sommarhalvåret, detta inkluderar solarium, spray tan och övrig brun-utan-sol då lasern reagerar negativt på pigment, huden blir ljuskänslig efter behandling och huden blir extremt känslig för sol och reagerar reagerar starkt och kan därmed ge brännskador vid kontakt med sol.

Täck över det behandlade området när du är utomhus.

Detta innebär att beroende på din livsstil eller årstid, kan vara bra att planera tidpunkten för din behandling.

Vid följande medicinska tillstånd bör laserbehandling ej genomföras:

 • Vid epilepsi
 • Vid en aktiv infektion
 • Använder blodförtunnande läkemedel
 • Vitiligo
 • Gravid eller ammar
 • Använder mediciner som leder till ljuskänslighet