Se aktuella kampanjer hos Laservanish!

Borttagning av leverfläckar, födelsemärken, pigment och hudutväxter

Vi erbjuder effektiv behandling med laser i centrala Malmö för hudförändringar som exempelvis leverfläckar, angiom, angiofibrom, fibrom, födelsemärken, hudflikar, keratose, fettknutor och pigment.

Vilka hudförändringar kan behandlas?

Det flesta ofarliga hudförändringar går att ta bort med laser. Upphöjda utväxter med större rotsystem har högre kostnader, då de kräver fler laserpulser än platta hudförändringar, samt flera korrigeringsbesök efter borttagningen.

OBS! Vissa mörka och platta, stora leverfläckar, födelsemärken på kroppen behandlas ej, då dessa ej läker utan att efterlämna märke. Dessa kan alltså nekas behandling efter undersökning eller att kunden skickat fotografi till vår mailadress. Fråga oss gärna!

Hur många behandlingar behövs?

I snitt krävs 1–4 behandlingar beroende på typ av hudförändring och hur djupa rötterna är. Vanligen är det ca 3 veckor mellan behandlingarna. Behandlingen går snabbt och upplevs ofta inte som smärtsam. Om man vill kan man lägga bedövningskräm som till exempel Emla kräm 1–1,5 h innan besöket (Emla köps på apoteket). Efter behandlingen får du en skorpa, som du inte ska pilla av utan låta falla av själv. Det gör den vanligen efter 7–14 dagar. Undvik att utsätta det behandlade området för sol under 2 månader efter behandlingen. Efter borttagning har den nya huden där fläcken suttit ofta en rodnad som försvinner helt med tiden. Skulle en behandlad fläck återkomma erbjuder Laservanish kostnadsfritt återbesök i upp till 2 år efter den ursprungliga behandlingen.

Har man en gång fått pigmentfläckar så har det blivit som ett “ärr” under huden. Dessa “ärr” är som små klumpar med pigmentceller som samlas under huden och skapas dessa starka fläckar. När det kommer till pigment så är det väldigt viktigt att vara observant på att, trots behandling, så är risken stor att de kommer tillbaka om man inte använder mycket högt solskydd eller om man vistas mycket i solen. Undvik därför helst att exponera det behandlade området för sol i upp till 2 månader efter behandlingen. 

Behandlingen är väldigt individuell, behandlingen ger vanligtvis slätare resultat, den ger inga ärr, inga keloid-ärr och efterlämnar inga märken utöver att det i sällsynta fall kan bli en hyper- eller en hypo-pigmentering där man har behandlat området. Det innebär att det kan försvinna pigment helt och/eller att det kan bli en ökad pigmentering på det område som har blivit behandlat – Allt beroende på hudtyp, genetik, om man har misskött området efter behandling eller ej följt skötselråden som rekommenderas, vistelse i sol osv.

Lokalbedövning av området

Om man är extra känslig för smärta så kan man välja att komma tidigare och få bedövningssalva applicerad. Detta ska då tydligt meddelas i samband med sin bokade tid. Vid borttagning och behandling av leverfläckar, fibrom, födelsemärken och pigmentfläckar så ingår bedövningssalva i behandlingspriset om man väljer detta som tillval.

Vad kostar behandlingen?

Vi har individuell prissättning då priset avgörs av storlek och vilken typ av hudförändring som ska behandlas. Det vanligaste är att borttagning kostar mellan 400 kr och 5000 kr. Tar du bort många hudförändringar samtidigt får du ett rabatterat pris. Du får en prisuppgift efter att ha skickat bild till vår e-post foto@laservanish.se eller efter konsultation hos oss.

Tack vare Laservanish har jag blivit av med min leverfläck helt! Väldigt proffsig. Trevligt bemötande.
Nina K.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Frågor och svar om behandlingen

Leverfläckar och födelsemärken kan ha en rad olika färgnyanser. En del är rödaktiga till färgen, andra är hudfärgade, bruna eller nästan svarta.

Hudfärgade och ljusare fläckar som sticker upp från hudens yta är lättast att behandla och försvinner nästan alltid utan att man ser var var det har suttit. 

För det fläckar som bedöms ha risk att utveckla malignt melanom (s.k. “farliga fläckar”) avråder vi patienten att ta bort dessa med laser. Istället rekommenderar vi remittering av analys eller operation. En del kunder avråds från behandling av oss av även ofarliga fläckar. Detta eftersom vi bedömer att förmågan till läkning är dålig och det därför kan bli ett fult märke där fläcken har suttit. Saker som kan ha betydelse i detta är var fläcken sitter och framförallt hur känslig hy du har.

Vid oro eller växande leverfläck så hänvisar vi dig till att kontakta din vårdcentral för en första bedömning.

Om du vill veta ifall din fläck är lämplig för borttagning, vänligen sänd en bild till vår mailadress foto@laservanish.se eller boka en konsultation för 300 kronor.

Vi ger alltid pris på fläckarna utifrån skickad bild eller konsultation. Allt beror på vilken typ av fläck du har, alla måste behandlas olika. Våra priser är för full borttagning. Alla eventuella återbesök och putsningar/korrigeringar ingår i priset.

När man skär bort fläckar så blir det alltid ett missprydande ärr efter ingreppet. Ärret blir ofta större än själva fläcken var. Det kan ta många år innan dessa ärr förbättras, och en del försvinner aldrig. Det är mer effektivt att behandla med laser eftersom det då bara är själva fläcken som tas bort. Den vävnad som är utanför fläcken behandlas inte och det gör att det behandlade området kan läka fortare utan ärrbildning. För att slutresultatet ska bli slätt, och man inte ska se var fläcken suttit, behövs området oftas putsas/korrigeras med laser. Detta görs i efterhand och besöket bokas redan när du är hos oss för borttagning av fläcken.

Behandlingen är väldigt individuell, behandlingen ger vanligtvis slätare resultat, den ger inga ärr, inga keloid ärr och efterlämnar inga märken utöver att det i sällsynta fall kan bli en hyper eller en hypo pigmentering där man har behandlat området. Det innebär att det kan försvinna pigment helt och-eller att det kan bli en ökad pigmentering på det område som har blivit behandlat – Allt beroende på hudtyp, genetik, om man har misskött området efter behandling eller ej följt skötselråden som rekommenderas, vistelse i sol osv.

Fläcken behandlas med Co2- laser (koldioxidlaser). I vissa fall behandlas även rötterna av fläcken. Själva behandlingen tar bara några minuter per fläck.

Det allra flesta upplever inte att behandlingen är smärtsam eller att dom har behov av bedövning. Behandlingen tar också bara några minuter per fläck. Om man är extra känslig för smärta så kan man välja att komma tidigare och få bedövningssalva applicerad. Detta ska då tydligt meddelas i samband med sin bokade tid. Vid borttagning och behandling av leverfläckar, fibrom, födelsemärken och pigmentfläckar så ingår bedövningssalva i behandlingspriset om man väljer detta som tillval.

Ytliga leverfläckar eller pigmentförändringar skjuts med en laser som förstör pigmentet i dem. Djupare fläckar avlägsnas genom förångning/kirurgisk borttagning med laser. Vid återbesök putsas/korrigeras/slipas området där fläcken suttit.

Undvik sol 1 månad före behandlingen för att minimera risken för att pigment återkommer efter slutförd behandling. 

Du får instruktioner av eftervård vid behandling. Det går bra att duscha ett par timmar efter behandlingen. Sårskorpan brukar sitta 7–14 dagar och det är viktigt att den får trilla av själv. När sårskorpan har trillat av är det vanlig hud där fläcken suttit, men området kan ha en viss rodnad,

Du ska inte sola på området den första tiden eftersom det finns risk för pigmenteringar på den nya huden på det område som är behandlat. Undvik helst solexponering i 2 månader och området ska täckas med tejp/plåster och solskyddsfaktor 50 eller Mepiform plåster när du är ute i solen eller solar solarium.

Har man en gång fått pigmentfläckar så har det blivit som ett “ärr” under huden. Dessa “ärr” är som små klumpar med pigmentceller som samlas under huden och skapas dessa starka fläckar. När det kommer till pigment så är det väldigt viktigt att vara observant på att, trots behandling, så är risken stor att de kommer tillbaka om man inte använder mycket högt solskydd eller om man vistas mycket i solen.

Beroende på hur fläcken ser ut så krävs det 1–4 behandlingar för att den ska försvinna helt och/ eller göra området där fläcken suttit helt slätt. På ditt återbesök putsas/korrigeras/slipas området.

Du får ett fullbortagningspris som innebär att du bara betalar första gången du kommer oavsett hur många behandlingar som krävs för att ta bort din fläck och göra området slätt. Skulle en behandlad fläck återkomma erbjuder Laservanish kostnadsfritt återbesök i upp till 2 år efter den ursprungliga behandlingen.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Behandlingen är väldigt individuell, behandlingen ger vanligtvis slätare resultat, den ger inga ärr, inga keloid ärr och efterlämnar inga märken utöver att det i sällsynta fall kan bli en hyper eller en hypo pigmentering där man har behandlat området. Det innebär att det kan försvinna pigment helt och-eller att det kan bli en ökad pigmentering på det område som har blivit behandlat – Allt beroende på hudtyp, genetik, om man har misskött området efter behandling eller ej följt skötselråden som rekommenderas, vistelse i sol osv.

Direkt efter behandlingen kommer området att få en kraftig rodnad och kan brännas lite under ett par timmar.Innan sårskorpan har bildats kan det behandlade området också blöda lite och även “svettas” gul genomskinlig vätska.

Innan sårskorpan bildas kan fläckar som sitter ytligt på huden svullna upp och fläckar som sitter djupare kan det se insjunkna ut. När sårskorpan har bildats efter några timmar ser området ut som ett vanligt sår som är ungefär lika stort som fläcken var.

Ca 2–3 veckor efter behandlingen är det behandlade området läkt. Det är vanligt att ha en rodnad i ca 1–2 månader där fläcken suttit, innan området får samma färg som resten av huden. En del personer med känslig hy, och djupt sittande fläckar kan ha rodnad i upp till 3–4 månader eller mer efter behandling. Men så pass länge är väldigt sällsynt. Detta är ofarligt, och är något som med tiden försvinner. Det är svårt att veta säkert vilka fläckar som ger en rodnad långt efteråt. Ibland kan vi dock ana att det kan bli så utifrån fläckens utseende, och då berättar vi det innan vi påbörjar behandlingen. En del hudtyper kan också vara lite ljusare eller mörkare på det behandlade området under ett par månader efteråt. Området som kan ha en annan färg är ungefär så stort som fläcken var och kommer alltså med tiden att få samma färg som resten av huden.

Före- och efterbilder: Fläckborttagning med laser