Permanent hårborttagning med multispektra laser

Laser är den effektivaste metoden för hårborttagning

Söker du efter en metod att permanent bli av med hår på olika ställen på kroppen? Många vill bli av med generade hårväxt och framförallt hitta en permanent lösning så man för gott blir av med detta tidsödande besvär. Tänk hur mycket tid man sparar genom att slippa raka eller vaxa sig varje vecka.

För att permanent bli av med håren är laser det absolut bästa alternativet. Hos LaserVanish har vi den modernaste lasertekniken med utrustning som kombinerar flera våglängder i samma munstycke. Detta gör behandlingen både effektivare och snabbare på alla typer av hår och hud. Med modern laserutrustning klarar den allt, mörka, ljusa, grova och tunna hårstrån och alla hudfärger.  Behandlingen är näst intill smärtfri och alla hudtyper kan nu behandlas vilket inte varit fallet tidigare.

Vanliga områden att behandla med laser:

  • Ansikte
  • Rygg och axlar
  • Armar och ben
  • Bikinilinje

Så fungerar laserbehandling mot hår

Hårborttagning med laser fungerar genom att håren värms upp direkt i hårsäcken. Laserhandstycket skjuter många och snabba laserpulser samtidigt som behandlaren sveper handstycket över området. Detta gör att hårsäckarna värms upp till önskad värme för att döda näringstillförseln till hårroten. Värmen gör att hårsäcken förstörs och det inte längre kommer växa tillbaka hår på samma plats. Efter ett antal behandlingar kommer den behandlade ytan att bli fri från hårväxt.

Laserstrålarna värmer upp hårsäcken så att den slutar producera nytt hår
Laserstrålarna värmer upp hårsäcken så att den slutar producera nytt hår

Varför välja en maskin med 3 våglängder?

Genom att kombinera flera våglängder går behandlingen snabbare, ger bättre resultat och ger en perfekt balans för alla hår- och hudtyper.

Alexandritlaser (Alexandrite) 755 nm

Alexandrite-laser rekommenderas för ljusa hudtyper (hudtyp I-III) och tunnare hårstrån. Denna våglängder har en ytligare penetration vilket gör den effektiv för ytliga hårsäckar i områden som ögonbryn och överläpp.

Diodlaser 808 nm

Diod-laser är en bra “all-round”-laser och rekommenderas för alla hudtyper, särskilt för tät hårväxt och för de första behandlingarna. Våglängderna penetrerar djupare vilket gör de ideala för behandlng av armar, ben, käkar och skäggväxt. Sämre på att ta bort de allra tunnaste hårstråna.

Nd:YAG 1064 nm

YAG-laser rekommenderas för mörka hudtyper (III-IV, V och VI). Yag 1064 nm ger också den djupaste penetrationen vilket gör dessa våglängder perfekta för områden som huvudskalp, armhålor och könshår.

Hårborttagning med alexandritelaser, diodlaser och YAG-laser
Olika hår- och hudtyp innebär att optimal behandling görs med en högkvalitativ ”multispektramaskin” med flera olika våglängder.

Boka tid för konsultation

Vänd dig till oss när du vill genomföra permanent hårborttagning i Malmö och Skåne. Kontakta oss för att boka in en första konsultation. Vi går gemensamt igenom vilken typ av hårborttagning du önskar och tillsammans lägger vi upp en behandlingsplan.

Boka din första konsultation för hårborttagning med laser hos oss redan idag!

Frågor och svar om hårborttagning med laser

Att lasra bort hår ger nästan alltid bättre resultat än motsvarande IPL-behandling. Det beror på att lasern arbetar med mer energi, har optimalare pulslängd och använder sig endast av de våglängder som är optimerade för just permanent hårborttagning. Laser-energin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Tack vare den inbyggda kylningen i munstycket är behandlingen också mycket behagligare än motsvarande behandling med IPL.

Ja, så länge du vänder dig till en professionell klinik med modern utrustning är riskerna minimala. Laserbehandling görs med maskiner där laserstrålarna är exakt inställda för att endast påverka de hårsäckar som ska behandlas. Risken för felinställda apparater med brännskador som följd är minimal med utbildad personal och en etablerad klinik.

Med våra moderna maskiner kan nästan alla hår- och hudtyper som existerar behandlas. I undantagsfall kan det vara olämplig att behandla personer med väldigt mörk hud eller många tatueringar. I dessa fall överväger vi gemensamt alternativa behandlingsmetoder. Laserhårborttagning är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår som lätt absorberar energin i laserljuset.

Antal behandlingar som krävs är individuellt och beror bl.a. på hud- och hårtyp och hur tillväxtcykeln ser ut för ditt hår. I genomsnitt brukar vi räkna med 3-7 behandlingar per yta för att helt bli av med hårväxten.

Tack vare handenhetens inbyggda kylsystem, kyls behandlingsområdet ner under behandlingen samtidigt som temperaturen i hårrötterna hålls hög. Kylningen gör att risken för brännskador minimeras samtidigt som att behandlingen upplevs som mer eller mindre smärtfri. Under behandlingen kan det kittlas eller stickas men det brukar inte vara värre än att man snabbt vänjer sig. Efter behandlingen kan de behandlade områdena får en viss hudrodnad och det kan hjälpa att kyla ner det behandlade området. 

Vår laserutrustning är unik på så sätt att den kan behandla med tre olika lasrar (3 olika våglängder) i ett och samma munstycke. Vilken våglängd som används beror på exempelvis vilket område på kroppen som behandlas, samt hudens och hårets pigmentering. Olika hår- och hudtyper svarar bäst på olika laservåglängder. Flera våglängder i samma maskin gör laserbehandlingen mycket effektiv vilket sparar både tid och pengar. 

Behandling kan ta allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas. Tiden det tar att genomföra en behandling beror på hur stor ytan är samt hur tät och grov hårväxt du har.

För att resultatet ska bli bestående måste ett flertal behandlingar göras. Normalt brukar vi räkna med omkring 3-7 behandlingar för varje yta. Håret växer i olika cykler och hårsäckarna kan endast behandlas när de är i en aktiv fas, dvs. man måste vänta tills de vilande hårsäckarna är aktiva igen. Det innebär att hårborttagning med laser måste utföras över en period av flera månader. Oftast lägger vi in behandlingar med 4-10 veckors mellanrum så att hårsäckarna hinner bli aktiva igen.

De hårsäckar som behandlas i rätt växtfas kommer inte tillbaka.  Däremot kan man med åren få grövre strån på vissa områden pga. t.ex. sjukdomar, mediciner och hormoner.

  • Efter varje behandling med laser uppstår normalt en viss hudrodnad och svullnad.
  • För att minimera risken för pigmentförändringar på den behandlade huden bör huden skyddas mot solexponering 2 veckor efter behandlingen.
  • Undvik träning, värme och bad under det första dygnet.
Före och efter bilder på laserbehandling mot hår
Så här effektiv är behandling med diod- och alexandrilaser.