Se aktuella kampanjer hos Laservanish!

Hårborttagning med multispektralaser

Söker du efter en metod att permanent bli av med hår på olika ställen på kroppen? Många vill bli av med generade hårväxt och framförallt hitta en permanent lösning så man för gott blir av med detta tidsödande besvär.

Permanent hårborttagning med laser

Sommarkampanj: Permanent hårborttagning med laser

Kampanjen är aktiv under perioden:
1:a juni – 31:a juli

Kampanjrabatt:
Armhålor: 500 kr (ord. 1.000 kr)
Armhålor + Bikinilinje (Kvinna): 900 kr (0rd. 1.400 kr)
Hela ben: 2.100 kr (ord. 2.600 kr) 
Underben + Armhålor + Bikinilinje (Kvinna): 2.300 kr (ord. 2.800 kr)
Mage + Bröst (Man): 2.000 kr (ord. 2.500 kr)
Rygg + Skuldror: 2.000 kr (ord. 2.500 kr) 

Den effektivaste metoden för hårborttagning

För att permanent bli av med håren är laser det absolut bästa alternativet. Hos LaserVanish har vi den modernaste lasertekniken med utrustning som kombinerar flera våglängder i samma munstycke. Detta gör behandlingen både effektivare och snabbare på alla typer av hår och hud. Med modern laserutrustning klarar den allt, mörka, ljusa, grova och tunna hårstrån och alla hudfärger.  Behandlingen är näst intill smärtfri och alla hudtyper kan nu behandlas vilket inte varit fallet tidigare.

Vanliga områden att behandla med laser:

 • Ansikte
 • Rygg och axlar
 • Armar och ben
 • Bikinilinje

Så fungerar laserbehandling mot hår

Hårborttagning med laser fungerar genom att håren värms upp direkt i hårsäcken. Laserhandstycket skjuter många och snabba laserpulser samtidigt som behandlaren sveper handstycket över området. Detta gör att hårsäckarna värms upp till önskad värme för att döda näringstillförseln till hårroten. Värmen gör att hårsäcken förstörs och det inte längre kommer växa tillbaka hår på samma plats. Efter ett antal behandlingar kommer den behandlade ytan att bli fri från hårväxt.

Varför välja en maskin med 3 våglängder?

Genom att kombinera flera våglängder går behandlingen snabbare, ger bättre resultat och ger en perfekt balans för alla hår- och hudtyper.

Alexandritlaser (Alexandrite) 755 nm

Alexandrite-laser rekommenderas för ljusa hudtyper (hudtyp I-III) och tunnare hårstrån. Denna våglängder har en ytligare penetration vilket gör den effektiv för ytliga hårsäckar i områden som ögonbryn och överläpp.

Diodlaser 808 nm

Diod-laser är en bra “all-round”-laser och rekommenderas för alla hudtyper, särskilt för tät hårväxt och för de första behandlingarna. Våglängderna penetrerar djupare vilket gör de ideala för behandlng av armar, ben, käkar och skäggväxt. Sämre på att ta bort de allra tunnaste hårstråna.

Nd:YAG 1064 nm

YAG-laser rekommenderas för mörka hudtyper (III-IV, V och VI). Yag 1064 nm ger också den djupaste penetrationen vilket gör dessa våglängder perfekta för områden som huvudskalp, armhålor och könshår.

Olika hår- och hudtyp innebär att optimal behandling görs med en högkvalitativ ”multispektramaskin” med flera olika våglängder.

Boka tid för konsultation

Vänd dig till oss när du vill genomföra permanent hårborttagning i Malmö och Skåne. Kontakta oss för att boka in en första konsultation. Vi går gemensamt igenom vilken typ av hårborttagning du önskar och tillsammans lägger vi upp en behandlingsplan.

Permanent hårborttagning Pris
Överläpp500 kr
Haka500 kr
Mellan ögonbrynen500 kr
Polisonger500 kr
Nacke700 kr
Skägglinje / kindben (man)700 kr
Hals700 kr
Hela ansiktet (kvinna)1.500 kr
Inuti näsan500 kr
Svank1.000 kr
Armhålor1.000 kr
Runt bröstvårtor500 kr
Navelsträng500 kr
Bikinilinje900 kr
Brasiliansk1.500 kr
Lår exklusive knän2.000 kr
Underben inklusive knän2.000 kr
Hela ben2.600 kr
Rygg inklusive skuldror2.500 kr
Bröst (man)2.200 kr
Bröst (kvinna)1.800 kr
Mage1.200 kr
Överarmar1.500 kr
Underarmar1.500 kr
Hela armar1.800 kr
Händer500 kr
Fingrar400 kr
Knän1.000 kr
Tår400 kr
Fötter500 kr
Axlar700 kr
Pris avser per behandlingstillfälle. Rekommenderas mellan 7-10 behandlingar med ca 5 veckors mellanrum.
OBS! Viktigt att du följer rekommendationerna före och efter behandling.
Permanent hårborttagning Paketpris Pris
Överläpp + Haka700 kr
Överläpp + Haka + Hals1.200 kr
Polisonger + Nacke900 kr
Inuti näsan + Inuti öronen700 kr
Hela ansiktet + Brasilianskt + Armhålor2.600 kr
Hela armar + Brasilianskt2.600 kr
Hela armar + Fingrar2.000 kr
Händer + Fingrar600 kr
Fötter + Tår600 kr
Brasiliansk + Armhålor2.000 kr
Underben + Bikinilinje + Armhålor2.800 kr
Underben + Armhålor + Brasiliansk3.200 kr
Underben + Brasiliansk2.600 kr
Överben + Brasiliansk2.600 kr
Hela ben + Brasiliansk3.200 kr
Hela ben + Bikinilinje2.800 kr
Hela ben + Bikinilinje + Armhålor3.400 kr
Hela ben + Brasiliansk + Armhålor3.600 kr
Bröst + Mage (Män)2.500 kr
Mage + Bröst + Hela ryggen4.500 kr
Underben + Bikinilinje2.300 kr
Överben + Bikinilinje2.300 kr
Armhålor + Bikinilinje1.400 kr
Helkropp Man: Kinder, skägglinje/käklinje, hals, nacke, hela ryggen, bröst, runt bröstvårtor, hela magen, armhålor, hela armar, axlar, händer, hela ben och fötter.7.000 kr
Överkropp Man: Över kinder, mellan bryn, skägglinje/käklinje, hals, nacke, hela ryggen, bröst, runt bröstvårtor, hela magen, armhålor, hela armar, axlar, händer.5.000 kr
Underkropp Man: Hela ben, fötter, tår.3.000 kr
Ögonbryn Man: Mellan ögonbryn + Sidorna av ögonbrynen
600 kr
Ansikte Man: Övre kinder + Mellan Bryn + Hals1.100 kr
Helkropp Kvinna: Ansikte, nacke, hals, armar, fingrar, armhålor, runt bröstvårtor, navelsträng, svank, hela ben, fötter, mellan skinkor och brasiliansk.4.500 kr
Pris avser per behandlingstillfälle. Rekommenderas mellan 7-10 behandlingar med ca 5 veckors mellanrum.
OBS! Viktigt att du följer rekommendationerna före och efter behandling.

Frågor och svar om hårborttagning med laser

Att lasra bort hår ger nästan alltid bättre resultat än motsvarande IPL-behandling. Det beror på att lasern arbetar med mer energi, har optimalare pulslängd och använder sig endast av de våglängder som är optimerade för just permanent hårborttagning. Laser-energin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Tack vare den inbyggda kylningen i munstycket är behandlingen också mycket behagligare än motsvarande behandling med IPL.

Ja, så länge du vänder dig till en professionell klinik med modern utrustning är riskerna minimala. Laserbehandling görs med maskiner där laserstrålarna är exakt inställda för att endast påverka de hårsäckar som ska behandlas. Risken för felinställda apparater med brännskador som följd är minimal med utbildad personal och en etablerad klinik.

Med våra moderna maskiner kan nästan alla hår- och hudtyper som existerar behandlas. I undantagsfall kan det vara olämplig att behandla personer med väldigt mörk hud eller många tatueringar. I dessa fall överväger vi gemensamt alternativa behandlingsmetoder. Laserhårborttagning är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår som lätt absorberar energin i laserljuset.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Antal behandlingar som krävs är individuellt och beror bl.a. på hud- och hårtyp och hur tillväxtcykeln ser ut för ditt hår. I genomsnitt brukar vi räkna med 3-7 behandlingar per yta för att helt bli av med hårväxten.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Tack vare handenhetens inbyggda kylsystem, kyls behandlingsområdet ner under behandlingen samtidigt som temperaturen i hårrötterna hålls hög. Kylningen gör att risken för brännskador minimeras samtidigt som att behandlingen upplevs som mer eller mindre smärtfri. Under behandlingen kan det kittlas eller stickas men det brukar inte vara värre än att man snabbt vänjer sig. Efter behandlingen kan de behandlade områdena får en viss hudrodnad och det kan hjälpa att kyla ner det behandlade området. 

Vår laserutrustning är unik på så sätt att den kan behandla med tre olika lasrar (3 olika våglängder) i ett och samma munstycke. Vilken våglängd som används beror på exempelvis vilket område på kroppen som behandlas, samt hudens och hårets pigmentering. Olika hår- och hudtyper svarar bäst på olika laservåglängder. Flera våglängder i samma maskin gör laserbehandlingen mycket effektiv vilket sparar både tid och pengar. 

Behandling kan ta allt mellan några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas. Tiden det tar att genomföra en behandling beror på hur stor ytan är samt hur tät och grov hårväxt du har.

För att resultatet ska bli bestående måste ett flertal behandlingar göras. Normalt brukar vi räkna med omkring 3-7 behandlingar för varje yta. Håret växer i olika cykler och hårsäckarna kan endast behandlas när de är i en aktiv fas, dvs. man måste vänta tills de vilande hårsäckarna är aktiva igen. Det innebär att hårborttagning med laser måste utföras över en period av flera månader. Oftast lägger vi in behandlingar med 4-10 veckors mellanrum så att hårsäckarna hinner bli aktiva igen.

De hårsäckar som behandlas i rätt växtfas kommer inte tillbaka.  Däremot kan man med åren få grövre strån på vissa områden pga. t.ex. sjukdomar, mediciner och hormoner.

Innan behandlingen genomförs ska du uppfylla nedanstående punkter:

 • Behandlingsområdet ska rakas senast kvällen innan behandlingen eller på morgonen på behandlingsdagen. Om du inte rakat dig kommer vi att debitera 300 kronor för rakning. 
 • Undvik sol 1 månad före behandlingen.
 • Ej ha hudkräm, spf/bodylotion, smink eller deodorant på huden 24 timmar innan behandlingen genomförs. Alternativt att produkt(er) sköljes bort på plats om det rör sig om ansikte eller under armhålorna.  
 • Efter varje behandling med laser uppstår normalt en viss hudrodnad och svullnad.
 • För att minimera risken för pigmentförändringar på den behandlade huden ska du undvika sol 1 månad efter behandlingen.
 • Täck över det behandlade området när du är ute. 
 • Undvik träning, värme och bad under det första dygnet.
Så här effektiv är behandling med diod- och alexandrilaser.