Hudslipning och ärrkorrigering - LaserVanish i Malmö

Fraxellaser/C02-laser

Hudslipning och ärrkorrigering

Ta bort rynkor, bristningar, sol- och pigmentfläckar, ärr och få en hudföryngring med hjälp utav hudslipning. Vi utför laserslipning/laserpeeling och ärrkorrigering med fraktionerad laser / C02-laser.

Hur fungerar hudslipning med fraxellaser?

Fraxellaser är en effektiv metod för att föryngra huden och bli av med ärr och pigmentfläckar. Vid en hudslipning skalar man bort det yttre lagret av huden, så att ny hud bildas. Det finns olika metoder för detta, men fraxellaser är en av de mest effektiva, främst vid behandling av ärr. Behandlingen är helt steril och baseras på värme, vilket innebär att den inte ger biverkningar som infektioner och känslighet för olika hudvårdsprodukter.

Ta effektivt bort ärr och porer med fraxellaser

Behandling med fraxellaser är mycket effektiv när det gäller att bli av med ärr. Hudslipning föredras många gånger framför all annan behandling, eftersom den utgör den kraftigaste och mest effektiva behandlingen mot ärr. Acneärr och förstorade porer kan försvinna helt efter bara några behandlingar. Större ärr är svårare att behandla, men kan ändå minskas så pass mycket att de är osynliga för ögat, även om de inte försvinner helt. 

Så fungerar fraxel-laser/C02-laser

Hudslipning görs med fraxel-laser( även kallat Skin rejuvenation, Pixellaser, fraktionerad Co2 och erbiumlaser. Hudslipning “skadar” huden kliniskt. Mellan de mikroskopiska skadorna sparas frisk vävnad, som vill börja läka skadorna. Den friska vävnaden fungerar som en slags accelerator för att bilda ny hud. Lasern stimulerar kollagenproduktionen i huden som gör att den nya huden tillfrisknar och stramas upp. 

Vanliga hudåkommor att behandla

Acneärr, förstorade porer, rynkor, pigmentfläckar, ärr på kroppen/ansiktet (framkallade av till exempel operationer, leverfläcksborttagning, olyckor eller självskador). Acneärr och förstorade porer kan försvinna helt efter några behandlingar. Ärr på kroppen/ansiktet framkallade av operationer, leverfläcksborttagning, olyckor eller självskadning går att förbättra till den grad, att de är osynliga för ögat. Alla ärr kan förbättras med hjälp av hudslipning, även de allra svåraste ärrbildningar.

Att tänka på före och efter behandling

Undvik solljus under behandlingen

Undvik sol helt under sommarhalvåret, detta inkluderar solarium, spray tan och övrig brun-utan-sol då lasern reagerar negativt på pigment, huden blir ljuskänslig efter behandling och huden blir extremt känslig för sol och reagerar reagerar starkt och kan därmed ge brännskador vid kontakt med sol. Undvik därmed sol 1 månad före behandlingen och 3 månader efter slutförd behandling.

Hur snabbt ser man resultat?

Efter en hudsplipning blir huden röd, och svullen ca 12-24 timmar efter behandlingen. Efter detta övergår den till ett mörkbrunt och torrt tillstånd, och fjällar av yttersta skiktet inom 5-7 dagar från utförd behandling. Direkt efter att huden har fjällat så kommer du att se ett utjämnande resultat. Den fulla effekten av varje behandling syns efter dock efter ca 2-3 månader, man skall alltså inte förvänta sig full effekt direkt efter huden fjällat. Ofta krävs det mellan 2-15 behandlingar, beroende på vad som ska behandlas. 

För ett bra resultat är det viktigt att du sköter eftervården ordentligt. Undvik sol 3 månader efter behandlingen och täck över området när du är utomhus. Du får ytterligare instruktioner av oss i samband med konsultation eller behandling.

Bedövning av behandlingsområdet

Observera att bedövning INTE ingår i priset. Bedövningssalvan som vi erbjuder kostar 125 kr för en hel tub och är extra stark. Väljer man att få den applicerad på området som ska behandlas av personal på kliniken så tillkommer en avgift på 75 kr för detta. Förslagsvis kan man inhandla bedövningskräm på apoteket och applicera detta 60 min innan avsedd behandling.

Vi erbjuder en mycket starkare bedövningssalva hos oss på kliniken. Denna kan man köpa under våra öppettider eller så kan man be om att få komma tidigare och köpa den på kliniken innan sin behandling. Då ska detta meddelas tydligt innan man blir inbokad. Bedövningssalvan som vi säljer appliceras 30 min innan behandlingen. Alla bedövningssalvor, oavsett om de inhandlas hos oss eller apoteket, ska täckas över med plastfolie för maximal effekt.

Borttagning av pigmentfläckar

Att tänka på vid borttagning av pigmentfläckar: Har man en gång fått pigmentfläckar så har det blivit som ett “ärr” under huden. Dessa “ärr” är som små klumpar med pigmentceller som samlas under huden och skapas dessa starka fläckar. När det kommer till pigment så är det väldigt viktigt att vara observant på att, trots behandling, så är risken stor att de kommer tillbaka om man inte använder mycket högt solskydd eller om man vistas mycket i solen.

Kampanj: Fraxellaser Hela Ansiktet

Under perioden 1:a september till 31:a januari 2024 erbjuder vi extra bra rabatt på behandling med fraxellaser i ansiktet.

1 behandling: 4.000 kr

Vid köp av nedanstående paket:

3 behandlingar – 10% rabatt
5 behandlingar – 15% rabatt
10 behandlingar – 20% rabatt
Laserslipning, Laserpeeling & Ärrkorrigering Pris per behandling
Hela ansiktet4.500 kr
Panna2.500 kr
Kinder3.000 kr
Under ögonen1.000 kr
Hals3.500 kr
Konsultation (15 min)300 kr
Enstaka ärr på kropp/ansiktePris efter konsultation
Pris avser per behandlingstillfälle och är en uppskattad prisbild. Exakt pris på just din behandling får du vid undersökning, alternativt att du mailar ett fotografi på vad du vill behandla för kostnadsfri konsultation (foto@laservanish.se).
Laserslipningspaket Pris
3 behandlingar under ögonen2.500 kr
3 behandlingar av kinder8.000 kr
5 behandlingar av kinder10.000 kr
10 behandlingar av kinder18.000 kr
3 behandlingar hela ansiktet10.000 kr
5 behandlingar hela ansiktet15.000 kr
10 behandlingar hela ansiktet28.000 kr
Behandling av flera områden/ärr ger rabatterat pris.
Slipning av ärr från t.ex. bukplastik eller bröstlyft räknas som större typen av ärr, kontakta kliniken för pris.
OBS! Ångerrätt och bytesrätt gäller ej för köpta behandlingspaket.
OBS! Ett behandlingspaket är giltigt under 1 års tid, dvs. alla behandlingar måste genomföras inom 12 månader efter inköp.

Frågor och svar om hudslipning med laser

Om du har ett enstaka eller några ärr går det bra att mejla bilder på dessa för att vi ska bedöma om fraxellaser är rätt för dig och isåfall ge dig en prisuppgift. Om du föredrar att istället gå på konsultation kan du såklart göra det istället. Om du är intresserad av att behandla ett större område som till exempel behöver du alltid gå på konsultation innan vi påbörjar behandlingen. Du bokar konsultation genom att ringa eller mejla oss.

Hudslipning är en effektiv och relativt smärtfri metod som förbättrar din huds struktur, alltså gör den jämnare. Hudslipning innebär att man skalar bort en tunn del av huden, och att ny hud skapas. Hudslipning har många olika namn, det vanligaste är fraxellaser. Fraxellaser kan även kallas Skin rejuvenation, Pixellaser, fraktionerad Co2 eller erbiumlaser.

Fraxellaser fördelar energin i små fyrkanter om antingen 49 eller 81 små pulser som “skadar” huden kliniskt. Även större munstycken används beroende på ändamålet. Mellan de mikroskopiska skadorna sparas frisk vävnad, som vill börja läka skadorna. Den friska vävnaden fungerar som en slags accelerator för att bilda ny hud. Lasern stimulerar kollagenproduktionen i huden som gör att den nya huden tillfrisknar och stramas upp. Blodcirkulationen ökas och all annan cellförnyelse.

Nedanstående områden behandlar vi med fraxellaser: 

Akneärr och förstorade porer

Rynkor

Pigmentfläckar

Bristningar

Ärr på kropp/ansikte (t.ex. från operationer, leverfläcksborttagning, olyckor eller självskador)

Acneärr och förstorade porer kan försvinna helt efter några behandlingar. Den kan även fräscha upp huden likt en hudföryngring, ta bort rynkor och pigmentfläckar. Alla ärr kan förbättras, även de allra svåraste ärrbildningar. Det kan kräva upprepade behandlingar på större ärr, och konsultation görs på ärren innan behandling.

Att ta bort ärr efter självskador är svårt, men den kan korrigera och förbättra dessa till den grad att de är osynliga för ögat. Ärr på kroppen/ansiktet framkallade av operationer, leverfläck borttagning, olyckor eller självskada går att förbättra till den grad, att de är osynliga för ögat.

Resultatet är helt förknippat med hur hårt man går fram. Styrkan bestäms av kombinationen energi och antal gånger huden behandlas vid ett och samma tillfälle. Vill man ha mycket valuta för pengarna, får man räkna med att ha hudrodnad och någon dag extra läkningstid.En behandling kan upprepas med 3-6 veckors mellanrum.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Den enklaste slipningen som kan göras är genom krämer och kemisk peeling men dessa fräter på huden. Dessa är visserligen ablativa behandlingar, som skalar bort en del av hudens yttersta, men oerhört lite i jämförelse med en laserbehandling. Hudslipning med laser är den behandling som är allra mest kraftfull och effektiv för att behandla ärr.

Behandling med fraxelllaser är steril och termisk (bygger på hög värme) och kan därmed inte skapa andra ärr, infektioner eller bidra till permanent överkänslighet mot produkter eller krämer såsom till exempel kemiska syra behandlingar som AHA-syror kan göra

Vissa typer av ärr behöver bara behandlas en gång medan andra behöver behandlas mellan 2 och 6 gånger för bästa slutresultat. För att få en prisuppgift på ditt ärr kan du maila ett foto till tidsbokning@laservanish.se eller kontakta oss för att boka en konsultation på plats i kliniken.

Tänk på nedanstående vid fotografering av ditt ärr så att vi lättare kan göra en korrekt bedömning angående behandling och pris.
  • Ta foto osminkad och i dagsljus.
  • Markera området eller de områden i bilden du önskar behandla.
  • E-posta bild och beskrivning till foto@laservanish.se

Vi gör alltid en konsultation innan vi påbörjar behandlingen om du vill behandla mer en ett enstaka ärr. Konsultationen kostar 300 kronor. Innan behandlingen påbörjas, kommer din hud att undersökas. du får ställa Dina frågor och få svar på eventuella funderingar. Vi lägger sedan upp den behandling som är mest effektiv och kostnadseffektiv för dig. Hur många behandlingar som rekommenderas för att uppnå de resultat du önskar, etcetera. Önskar du behandla i samband med ditt första besök, går detta bra

Observera att bedövning INTE ingår i priset. Bedövningssalvan som vi erbjuder kostar 125 kr för en hel tub och är extra stark. Väljer man att få den applicerad på området som ska behandlas av personal på kliniken så tillkommer en avgift på 75 kr för detta. Förslagsvis kan man inhandla bedövningskräm på apoteket och applicera detta 60 min innan avsedd behandling.

Vi erbjuder en mycket starkare bedövningssalva hos oss på kliniken. Denna kan man köpa under våra öppettider eller så kan man be om att få komma tidigare och köpa den på kliniken innan sin behandling. Då ska detta meddelas tydligt innan man blir inbokad. Bedövningssalvan som vi säljer appliceras 30 min innan behandlingen. Alla bedövningssalvor, oavsett om de inhandlas hos oss eller apoteket, ska täckas över med plastfolie för maximal effekt.

Vanligtvis krävs det mellan 2-4 behandlingar för förstorade porer och mindre ojämnheter. Enstaka ärr i ansiktet kan i vissa fall behandlas var för sig, eller behandlas lite hårdare än omkringliggande vävnad vid behandling.

Om du har kraftig ärrbildning från cystisk akne eller annan skada, kan du behöva mellan 6-10 behandlingar eller mer.
Stora gropar från exempelvis hudinfektioner, streptokocker, vattkoppor kan kräva att ett djupt ärr måste behandlas fler än 15 gånger. Vi ger offert på behandlingspaket till dig som kund efter dina behov vid konsultation.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Behandlingen kan upprepas med relativt korta mellanrum (3-6 veckor) – för att du ska bli klar med din behandling så fort som möjligt. Men slutresultatet påverkas inte du av någon anledning väljer att ha längre mellan varje behandling. Det påverkar inte heller antalet behandlingar du behöver, utan gör bara att det tar längre tid för dig att bli klar med din behandling.

Även om du väljer att genomgå ett färre antal behandlingar än rekommenderat så är dessa inte gjorda förgäves. De behandlingar du har gjort är en bit på vägen mot förbättring. Behandlingen kan också utan problem påbörjas längre fram.

Huden blir röd, och svullen ca 12-24 timmar efter behandlingen. Efter detta övergår den till ett mörkbrunt och torrt tillstånd, och fjällar av yttersta skiktet inom 5-7 dagar från utförd behandling.En hudslipning kan sminkas över, redan dagen efter utförd behandling.

Direkt efter att huden har fjällat, efter ca 5-7 dagar så kommer du se att huden har jämnats ut. Men du ska inte förvänta dig full effekt av behandlingen direkt efter att huden har fjällat.

Huden kommer efterhand att stramas upp och få mer lyster och spänst eftersom hudens kollagen har stimulerats och processer i huden arbetar även efter att huden har fjällat. Den fulla effekten av varje behandling har därför en fördröjning på 2-3 månader.

På äldre hud kan man uppleva att efter en utförd behandling, ser huden rynkigare ut än före ingreppet. Den riktigt stora positiva effekten kommer alltså flera veckor senare.

Efter behandlingen ska du röra vid eller tvätta området som har behandlats på 12 timmar.
Huden kommer att ge ifrån sig en gul genomskinlig vätska de första dygnet och du kan även vara svullen i närheten av ögonen. Det är viktigt är att du låter området vara i kontakt med enbart luft. Inga krämer eller vatten får användas de första 12 timmarna, textilier får inte heller ligga i kontakt med området eftersom de kan torka fast.

När 12 timmar har gått kan du tvätta dig med tvål/ ansiktstvätt ca 2 gånger per dag.

Fuktkräm går bra att använda redan efter 12 timmar, men det är bäst att vara sparsam med detta. Fuktkräm rekommenderas egentligen först efter dag 5 om du verkligen önskar att använda sina ordinarie produkter. De första dagarna vill vi skapa en torr miljö för huden för att den skall flagna av och du ska få det bäst slutresultatet.

Ska du vistas utomhus ska du även bära solskyddsfaktor 50 efter 12 timmar. Har du problem med pigmentfläckar sedan tidigare, är solljus strikt förbjudet, även i liten utsträckning. En Hudrodnad brukar vara kvar några dagar efter att huden fjällat, beroende på behandlingens styrka. Har enstaka ärr eller områden behandlats hårdare, kan denna hudrodnad finnas kvar uppåt 2-3 månader. Du kan enkelt dölja rodnaden med smink men det är viktigt att den är mineralisk, alltså öppen och genomsläpplig. Du får alla skötselinstruktioner från oss vid behandling.

Relaterade behandlingar

Ytliga kärl

Ytliga kärl

Reducera ytliga kärl på kroppen ND:yag KÄRL PÅ KROPP är…
DVL/DSVL

DVL/DSVL

DVL / DSVL laserbehandling DVL/DSVL är en säker och effektiv…
Hudförändringar

Hudförändringar

Borttagning av leverfläckar, födelsemärken, pigment och hudutväxter Vi erbjuder effektiv…
Aknebehandling med IPL

Aknebehandling med...

IPL-behandling mot inflammatorisk acne Med IPL-laser (intensivt pulserande ljus) förintas…
Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning

Ta bort oönskade tatueringar med laser För dig som vill…