Microneedling

Microneedling är en maskinell behandling som sätter igång hudens naturliga läkningsprocess eftersom att vi med nålarna orsakar en inflammatorisk process i huden. Det innebär att det uppstår en “skada/ ett trauma” i huden, som sätter igång nybildning av kollagen & elastin, ökar blodcirkulationen, ökar upptagandet av fukt, ger dig lyster och glöd. En enastående behandling om du upplever att din hud behöver en ordentlig push och vill ha en uppfräschning på djupet. Ökningen av stimulansen av kollagenet och elastinet fortsätter förbättras 12 månader efter behandlingen.

Frågor och svar om microneedling

Alla! Speciellt till dig som har ärr från akne, har linjer/rynkor och är väldigt torr.

Man slussar in ett passande serum genom att försiktigt dra dessa nålarna i olika riktningar över hela ansiktet. Det är 12 små nålar som sitter fast i ett nålhuvud. Detta nålhuvud fästs i en liten maskin som ser ut som en tjockare penna. maskinen vi använder oss av heter Skinpen. Nålarnas djup regleras från 0,25 till 2,0 mm beroende på ditt ansiktes anatomi och problemområden vi behöver jobba på.

Man kan uppleva att behandlingen är aktiv men relativt smärtfri.Obehag kan upplevas på de beniga partierna på ansiktet. Bedövning kan ges om det önskas – då rekommenderar vi att man är på plats ca 15 min innan behandlingstiden.

Lätt rodnad som försvinner ganska snabbt eller varar i upp till några dygn

1-3 kurbehandlingar kan göras med 2-3 veckors mellanrum (3:e behandlingen erhålles 40% av priset) 

4-6 kurbehandlingar kan göras med 4-6 veckors mellanrum (6:e behandlingen erhålles 60% av priset)

Du bör undvika behandlingen om du är gravid, ammar, har en pågående infektion i kroppen eller har aktiv akne (du bör avvakta och vänta tills den har läkt ut).

Du kan återgå till dina normala aktiviteter men bör vara observant på följande:

  • Ingen hård fysisk träning direkt efter behandlingen, inga varma bad/jacuzzi/bastu efter behandling. 
  • Du bör undvika injektionsbehandling 2 veckor före och efter en microneedling behandling. 
  • Brun utan sol, smink eller hudvårdsprodukter som innehåller alkohol/parfym bör undvikas helt efter/under en microneedling behandling/kur.
  • Tvätta inte ansiktet samma dag som du har fått behandling. (Rengör försiktigt på morgonen med rekommenderade produkter till din hudtyp.

Rekommenderade produkter: rengöring, créme och solskydd bör användas för optimalt slutresultat. Observera! Sol och UV-strålning bör man undvika helt (Huden blir betydligt mycket känsligare efter behandlingen och vid exponering i solen så ökas chanserna för ytterligare pigmentering. Är du oförsiktig med sol kan det också ha en negativ effekt på kollagenbildningen i huden.