Se aktuella kampanjer hos Laservanish!

Kosmetiska Botox-behandlingar

Botox används kosmetiskt för att motarbeta rynkor, men även för att hjälpa mot migrän och överdrivna svettningar. En Botox-behandling hos LaserVanish utförs alltid av en legitimerad sjuksköterska. 

Re-Start 2024: Kosmetisk Botox-behandling

Vi inleder 2024 med extra bra rabatt på våra Botox-behandlingar i ansiktet.

Erbjudandet gäller t.o.m 31:a juli 2024

Obs! Tänk på att köpta behandlingar kan användas under 1 helt år framåt. Så passa på att köpa flera nu och utför behandlingarna vid senare tillfälle.

1 område: Nu 995 kr (ord. 1.995 kr)
2 områden: Nu 1.595 kr (ord. 2.995 kr)
3 områden: Nu 2.195 kr (ord. 3.795 kr)
4 områden: Nu 2.795 kr (ord. 4.500 kr)
5 områden: Nu 3.495 kr (ord. 4.995 kr)
Botox i ansiktet

Hur fungerar Botox?

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Botulinumtoxin typ A verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

Behandling med botox ger långtidsverkande förbättring av ansiktsrynkor och åldersrelaterade linjer i ansiktet. Hos LaserVanish använder vi endast botulinumtoxin typ A från tillverkaren Vistabel, som är det mest sålda botox-medlet över hela världen och använts i över 25 år vilket borgar för högsta kvalitet och säkerhet.

Målet med botox-injektioner är att uppnå ett balanserat och naturligt ansiktsuttryck och reducera de rynkor och linjer som uppstår naturligt vid åldrande. 

Ta bort rynkor och förebygg framtida rynkor med Botox

Botox används kosmetiskt för att motarbeta rynkor, men även för att hjälpa mot migrän och överdrivna svettningar. Rynkor framför allt i panna och runt ögonen uppstår med tiden bland annat som ett resultat av att vi spänner ansiktets muskler och därmed skapar veck i hudlagren som med tiden blir permanenta. När man får dessa muskler att slappna av med hjälp av Botox så minskar också rynkorna och med tiden så blir huden slätare igen. I händerna på en erfaren behandlare, kan botox reducera dessa rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Botulinumtoxinet får musklerna i det lokala området att slappna av, ögonbrynen höjs och du får ett mer utvilat utseende.

Vanliga behandlingsområden för Botox:
 • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor)
 • Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar)
 • Horisontella rynkor i pannan
 • Markera och framhäva käklinjen
 • Sura mungipor
 • Rynkor kring munnen
 • Läppkontur för en putande läpp
 • Spänd haka och ta bort apelsinhud
Kosmetiska botox-behandlingar i ansiktet
Kände mig välkommen och Kimia var väldigt duktig och lätt på handen! Kändes knappt något alls när hon stack! Kommer definitivt komma tillbaka!
Linea J.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Toppen som vanligt. Kimia Är tillmötesgående, informativ och lyssnar på ens önskemål. Hon är mycket smidig och snabb med injektionerna.
Isabella B.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mycket bra bemötande! Kimia var väldigt trevlig och professionell! Är så nöjd med resultatet och kommer absolut bara gå till Kimia i fortsättningen.
Sarah N.
Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hur går en botoxbehandling till?

En Botox-behandling hos LaserVanish utförs alltid av en legitimerad sjuksköterska. Din behandlare studerar musklerna i ditt ansikte för att se hur de fungerar, eftersom alla ser olika ut. Eventuellt smink avlägsnas och injektionsstället desinficeras. En behandling med botulinum toxin mot rynkor innebär att en liten mängd av det aktiva ämnet i Botulinum A, injiceras med en mycket tunn nål i den underliggande mimikmuskulaturen i det område som skall behandlas.

Behandlingen tar ca 15 minuter, beroende på hur många områden man väljer att behandla och efteråt kan du utan besvär återgå till ditt normala liv. Behandlingen går fort och är nästan helt smärtfri. Bedövning brukar ej behövas. Effekten syns inte direkt utan efter behandlingen tar det 2-3 dagar innan läkemedlet börjar verka och upp till 14 dagar innan man får full effekt.

Resultatet av en behandling kvarstår i cirka 4-6 månader, därefter bör behandlingen upprepas. För varje gång man upprepar behandlingen, tenderar varaktigheten att öka. Som vid alla injektionsbehandlingar kan lokal ömhet, svullnad och blåmärken uppstå efter behandling och kvarstå de första dagarna. 

Hur säkert är botox?

Botox har varit godkänt i över 25 år och är ett väl beprövat läkemedel med många år av kliniska studiedata och observationsdata. Botox injiceras lokalt i mycket små doser och därför är risken för att medlet ska sprida sig till andra delar av kroppen mycket liten. Den förväntade effekten av botulinumtoxin är lokal muskelsvaghet. Som vid alla typer av injektioner kan själva sticket medföra smärta eller stickande känsla och svullnad. I allmänhet uppträder biverkningar inom de första dagarna efter en injektion och går över inom ett par dagar.

Som med alla behandlingar varierar resultatet mellan olika individer pga. individuella förutsättningar och därmed kan antal behandlingar som behövs och slutresultatet att variera.

Att tänka på före en Botox-behandling

Vem bör inte behandlas?

Om du är gravid, ammar eller har någon neuromuskulär sjukdom ska du inte behandlas med Botulinumtoxin typ A. 

Obligatorisk konsultation före din första behandling

Observera att det är obligatoriskt med konsultation före du utför din första behandling med Botox. Konsultationen kan antingen göras via e-post (kostnadsfritt) eller på plats i vår klinik (300 kr). Obs! Om du ej har haft konsultation innan behandlingen så blir det en debitering på den bokade behandlingen. 

I konsultationen ingår: 

 1. Du måste svara på frågor där vi kan säkerställa att behandling kan genomföras
 2. Få rätt vägledning och förslag på enstaka behandling eller paket.
 3. Få fullständigt pris inför planerad behandling eller behandlingsprocess.

Konsultation kan göras elektroniskt via mail med tydlig info kring önskemål samt tydliga bilder tagna i dagsljus på området som önskas behandlas och markering på området. E-konsultation görs till foto@laservansh.se och det är kostnadsfritt.

Önskar du bokning av konsultation på plats i vår klinik så kostar det 300 kr. Då får du träffa behandlaren som ska kolla på området som du vill behandla, ge dig vägledning och förslag och ni kan tillsammans göra upp en plan för din behandlingsprocess.

Att tänka på efter en Botox-behandling

Vi rekommenderar att du undviker träning och övrig fysisk aktivitet helt i 2–3 dagar efter din botox-behandling, risken är annars att injektionen går ut snabbare än önskat.

Tänk på att vi erbjuder ett kostnadsfritt återbesök, det bör ske inom 10-14 dagar efter utförd behandling, annars finns det risk att det bildas antikroppar mot botox.

Re-Start 2024: Kosmetisk Botox-behandling

Vi inleder 2024 med extra bra rabatt på våra Botox-behandlingar i ansiktet.

Erbjudandet gäller t.o.m 31:a juli 2024

Obs! Tänk på att köpta behandlingar kan användas under 1 helt år framåt. Så passa på att köpa flera nu och utför behandlingarna vid senare tillfälle.

1 område: Nu 995 kr (ord. 1.995 kr)
2 områden: Nu 1.595 kr (ord. 2.995 kr)
3 områden: Nu 2.195 kr (ord. 3.795 kr)
4 områden: Nu 2.795 kr (ord. 4.500 kr)
5 områden: Nu 3.495 kr (ord. 4.995 kr)
Botox-behandling Pris
Ansikte 1 område1.995 kr
Ansikte 2 områden2.995 kr
Ansikte 3 områden3.795 kr
Ansikte 4 områden4.500 kr
Ansikte 5 områden4.995 kr
Masseter2.995 kr
LipFlip795 kr
OBS! Enligt lag är det nödvändigt med konsultation minst 48h innan den första behandlingen. Konsultationen som görs via telefon är kostnadsfri. Gäller även dig som har fått botox tidigare på en annan klinik. Återbesök för uppföljande botox-behandling sker max 2-3 veckor efter utförd behandling (Önskar du boka in ett återbesök senare tillkommer det en kostnad).

Före- och efterbilder: Botox-behandling